De leukste strips om te lezen

Het is heel erg goed om je kind te stimuleren om te lezen. Lezen is een vaardigheid waar je heel veel aan hebt. In het dagelijks leven is het essentieel dat je goed kunt lezen. Je moet bijvoorbeeld instaat zijn om wegbewijzering te lezen, maar ook moet je in staat zijn om brieven en rekeningen te lezen en te begrijpen. Ook moeten steeds meer mensen veel lezen voor hun werk.

Natuurlijk is het ook heel leuk wanneer je goed kunt lezen. Veel films zijn ondertitelt. Het is dus essentieel, wanneer je de film goed wilt volgen, dat je de ondertiteling begrijpt. Je kunt ook genieten van mooie boeken wanneer je kunt lezen. Het is ook heel leuk om strips te lezen.

Strips zijn favoriet onder kinderen. Er staan namelijk ook allerlei leuke plaatjes in. Dit vinden kinderen erg leuk. Je kunt daarom je kinderen helpen om beter te kunnen lezen, door ze strips aan te bieden. Strips motiveert ze om te lezen. Zo kunnen zelfs kinderen met dyslexie hun leesvaardigheden verbeteren.

Maar wat zijn leuke strips die je aan je kinderen kunt geven? Er zijn er ontzettend veel. Je hebt dus heel veel keuze. Maar soms kan je door de bomen het bos niet meer zien. Wij hebben in dit artikel een aantal hele leuke op een rijtje gezet. Wanneer je deze strips aan je kinderen geeft, dan zullen ze superblij zijn!

Suske en Wiske

Een van de beroemdste strips in Nederland is Suske en Wiske, ook al werden deze strips door een Belg geschreven. Het eerste exemplaar verscheen al tientallen jaren geleden. Hierdoor zijn veel verschillende generaties opgegroeid met Suske en Wiske.

Waar gaat deze strip over? De hoofdpersonen zijn Suske en Wiske. Broer en zus, ook al is Suske geadopteerd wat je in een van de eerste strips leest. Zij wonen in huis bij tante Sidonia. Dit is een hele lange en dunne mevrouw, met de grootste schoenmaat uit West-Europa.

Zij krijgen vaak bezoek van Lambik, een van de meest iconische personages uit deze strip. Lambik is een volks en schilderachtig figuur. Hij heeft een grote mond en denkt altijd dat hij gelijk heeft. Verder is hij nogal opvliegend vooral als je over zijn kalende hoofd begint. Hij haalt voortdurend de gekste capriolen uit.

Dan heb je ook nog de krachtpatser Jerome, ook wel Jerommeke genoemd. Hij is de sterkste man ter wereld. Hij wint het makkelijk in een gevecht tegen een groep van 100 volwassen mannen. Het is natuurlijk heel handig om een vriend als Jerome te hebben. Vooral wanneer je vaak in de penarie raakt, en dat overkomt Suske en Wiske regelmatig.

Een ander beroemd figuur is professor Barabas. Niet alleen dit personage zelf is erg bekend, vooral zijn tijdmachine kent iedereen. Veel van de strips draaien om deze tijdmachine. Suske en Wiske gebruiken deze machine om naar andere tijden te vertrekken. Hierdoor komen ze in de raarste plaatsen en periodes terecht, wat de strips erg gevarieerd en spannend maakt.

Er zijn al ontzettend veel Suske en Wiske strips verschenen. Tegenwoordig zijn er al veel meer dan 100 exemplaren te koop. Wanneer je eenmaal begint met lezen kun je dus nog jarenlang genieten van deze strips.

Lucky Luke

Lucky Luke is een andere iconische strip, waar haast iedereen wel een keer van gehoord heeft. Het verhaal draait om een cowboy genaamd Lucky Luke. Hij kan sneller schieten dan zijn schaduw, dit is natuurlijk heel handig wanneer jij in het Wilde Westen woont waar heel veel gemene boeven wonen.

Hij heeft verschillende tegenstanders, maar de gebroeders Dalton zijn verreweg de bekendste. Dit zijn vier broers, die alleen maar kwaad in de zin hebben. Ze verschillen allemaal een kop in lengte. Omdat ze vaak op een rijtje staan van klein naar groot, wordt er een komisch effect gecreëerd.

Joe, de kleinste van het stel, is heel erg agressief en ook de leider. De langste, Averell, is juist heel erg rustig. Helaas voor Averell is hij ook ontzettend dom. Hij doet vaak stomme dingen wat de woede opwekt bij Joe. Averell zorgt er namelijk vaak voor dat de snode plannetjes van Joe in de soep lopen. Joe is verreweg de slimste en bedenkt daarom altijd de plannen. Averell is vooral geïnteresseerd in eten.

Een ander personage dat niet al te snugger is, is de hond Rataplan. Hij heeft werkelijk geen flauw benul wat er om hem heen gebeurt. Toch doet hij vaak hele belangrijke dingen, zonder dat hij dat zelf in de gaten heeft.

Jolly Jumper is het paard van Lucky Luke, dit beest is een stuk intelligenter en hij haalt Lucky Luke voortdurend uit de penarie. Je hebt natuurlijk ook een goed en snel paard nodig wanneer je op de prairie van het Wilde Westen woont.

Asterix en Obelix

Deze strip werd niet door een Belg, maar door een Fransman geschreven. Er zijn ook talloze verfilmingen geweest. Het is niet alleen in Nederland een bekende strip, maar in veel andere landen over de hele wereld.

Ook in deze strip heb je hele domme en hele slimme personages. Asterix is duidelijk de slimste van het stel. Hij is misschien klein, maar hij heeft wel een goed stel hersens. Obelix daarentegen is niet al te intelligent. Tegelijkertijd is hij wel de sterkste man op aarde. Dat komt omdat hij al op jonge leeftijd in een pot met toverdrank is gevallen.

Obelix werkt met menhirs, reusachtige stenen. Hij loopt vaak rond terwijl hij er eentje achter op zijn rug draagt. Obelix heeft niet veel interesses, eigenlijk heeft hij maar een grote liefde: het eten van everzwijnen. Hij vindt het overheerlijk om te genieten en te smikkelen van deze beesten.

Toch heeft Obelix nog een andere hobby, Romeinen in elkaar timmeren. Dit kan hij regelmatig doen, omdat de Romeinen voortdurend proberen om hun dorpje te veroveren. Het dorpje van Asterix en Obelix is namelijk het laatste plaatsje in Gallië wat nog niet veroverd is.

Dit komt allemaal door de geheime toverdrank van de druïde Panoramix. Met deze toverdrank krijg je enorme krachten en kun je iedereen aan. Er is echter wel een probleem, de toverdrank raakt na een poosje uitgewerkt. Daarom is het heel belangrijk dat Panoramix in leven blijft en dat er genoeg ingrediënten te vinden zijn.