Advies en onderwijs

vrouw-donker-350x225.jpg

Advisering

Als expertisecentrum op het gebied van leerproblemen geeft het IWAL altijd graag antwoord op uw vragen over dyslexie, dyscalculie of andere leerproblematiek. Wij nodigen u dan ook van harte uit uw vragen naar ons te e-mailen of te bellen tijdens één van onze telefonische spreekuren. Onze psychologen en orthopedagogen denken dan met u mee. Er zijn aan deze dienst geen kosten verbonden.

Als u liever naar één van de IWAL-vestigingen komt voor een persoonlijk gesprek met een (GZ-)psycholoog of orthopedagoog, dan kunt u hiervoor een afspraak maken met ons secretariaat. De tarieven voor dit persoonlijk adviesgesprek vindt u op onze tarievenpagina.

 

man-tablet02-350x225.jpg

Onderwijs

Het IWAL is trots een grote bijdrage te mogen leveren aan onderwijs in het kader van leerproblemen. Dit gebeurt op systematische basis bij diverse universiteiten en andere opleidingsinstellingen, maar wij leveren ook cursussen, lezingen of workshops op aanvraag. Informeert u naar de mogelijkheden door een e-mail te sturen naar onderwijs@iwal.nl.

Het IWAL houdt zich onder meer op de volgende manier bezig met onderwijs:

  • Wij verzorgen jaarlijks diverse colleges voor de Universiteit van Amsterdam en andere universiteiten.
  • Binnen het Rudolf Berlin Center, dat wij samen met de Universiteit van Amsterdam hebben opgericht, leiden wij masterstudenten op.
  • Wij trainen al jaren collega’s in de zorg via postacademische onderwijsinstellingen als RINO Noord-Holland en GITp.
  • Voor het blok leerproblemen bij de enige schoolpsychologenopleiding in Amsterdam bij RINO Noord-Holland verzorgen wij het vak dyslexie.
  • Op de verschillende IWAL-vestigingen in Nederland leiden wij jaarlijks meerdere stagiaires op van diverse universiteiten.
  • Wij verzorgen veelvuldig lezingen, workshops en symposia voor ouders en voor collega’s in zorg en onderwijs.
  • Wij spelen een belangrijke rol in het delen van kennis binnen het kwaliteitsorgaan waarbij we zijn aangesloten, het NRD.
  • Als het gaat om leerproblematiek is het IWAL vast aanspreekpunt voor diverse regionale en landelijke media, waaronder de NTR.