Dyslexie, informatie over dyslexie voor kinderen

meisje-lacht-350x225.jpg

Kom meer te weten over dyslexie

Dyslexie is een probleem bij het leren lezen en spellen. Het woord 'dyslexie' komt uit het Grieks en bestaat pas ongeveer 150 jaar. Het betekent: beperkt lezen (dys = beperkt, lexis = woorden). Als je dyslexie hebt, kost het meer moeite de verbindingen tussen klanken en letters te leren. Het is daardoor moeilijker om goed te leren lezen en spellen.

Wil je meer te weten komen over dyslexie? Kijk dan de aflevering van Het Klokhuis over dyslexie. In deze aflevering, die wij samen met de redactie van Het Klokhuis hebben gemaakt, leggen we in duidelijke taal uit wat dyslexie is.

jongen-schrijft-350x225.jpg

Een spreekbeurt of werkstuk over dyslexie

Als je zelf last hebt van dyslexie, kan het een goed idee zijn om er een spreekbeurt over te houden. Op deze manier kun je al je klasgenoten in één keer laten weten dat je het hebt en begrijpen ze meteen beter wat het is.

Ook is het goed dyslexie als thema voor je werkstuk te kiezen. Je leert dan zelf veel terwijl je bezig bent. Als je je werkstuk vervolgens per e-mail naar het IWAL stuurt, maak je ook nog eens kans op de jaarlijkse werkstukprijs.

Voor 10 tips voor het maken van een spreekbeurt of werkstuk over dyslexie, lees meer ...